Portekiz Vizesi

Vize Türleri

Vize türlerinden birini seçip başvurunuzu amacınıza uygun gerçekleştirmelisiniz. Bu süreçte başvuru amacınız ve mesleki durumunuz önemli rol oynar.

Portekiz Vize Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Portekiz vizesi için başvuru yapmak istiyorsanız, BSİ VİZE ile iletişime geçebilirsiniz. Doğru bir şekilde Portekiz vize evrakları ve belgeleri teslim edildiği takdirde vize başvurunuz ortalama olarak 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Lakin, Portekiz Büyükelçiliği’nde yaşanan yoğunluğa ve tatil günlerine bağlı olarak süre daha da uzayabilir.

PORTEKİZ VİZESİ
PORTEKİZ VİZESİ

Tatil Günleri

Portekiz Vize Başvuru Süreci

Sponsor Mektubu Nedir?

Sponsor mektubu; bir kişinin ya da kuruluşun, vize başvurusunda bulunan kişinin seyahatini desteklemek amacıyla yazdığı resmî bir yazıdır. Başvuru sahibinin finansal durumunu kanıtlamak ve seyahat maliyetlerini karşılamak için kullanılabilir. Bu belge, özellikle resmi bir geliri olmayanlar tarafından kullanılır.

Portekiz Vize İşlemleri için gerekli belgeler

Portekiz vizesi için başvuru yapacak kişiler öncelikle Portekiz vize başvuru formunu doldurmalıdır. Portekiz vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olmalıdır. Portekiz vizesine İstanbul’dan başvuru yapan kişiler başvurularını Macaristan Konsolosluğu aracılığı ile yapacaklarsa, evraklarını Macaristan Konsolosluğu’nun talep ettiği dillere çevirmelidir.

Portekiz Konsolosluğu’na Portekiz vizesi için ibraz edilen evraklar, başvuru sahibinin Portekiz’e seyahat etme amacını, seyahat masraflarının ne şekilde karşılanacağını ve kişinin Türkiye’ye geri dönmek konusunda kararlı olduğunu gösterir nitelikte olmalıdır.

İşlemler

Portekiz Vizesi almak isteyen kişiler, vize işlemleri sırasında Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmak zorundadır. Bu sistem ilk defa 2011 yılının Ekim ayında Afrika’da uygulanmış, sonrasında dünya çapında tüm Avrupa Birliği (AB), Schengen ülkeleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Biyometri işleminin amacı yurtdışı seyahatlerde kimlik sahteciliğini engellemektir. Bu nedenle işlemi yaptırması gereken kişiler işlem yapılacağı zaman parmak izi alınacak merkezde hazır bulunmalıdır.

25 Eylül 2014 tarihinden itibaren Türkiye’de de kullanılmaya başlanan biyometri işlemi, İtalya,  Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan gibi birçok ülkede kullanılmakta ve her geçen gün daha yaygın hale gelmektedir.

Biyometri işleminde dijital bir parmak tarayıcıyla ellerde bulunan 10 parmağın izi alınır. Parmak izi alma işlemi gizlilik çerçevesinde yapılmaktadır. Portekiz’e seyahat etmek amacıyla vize başvurusunda bulunan kişiler biyometri işlemleri yapılırken herhangi bir sorun oluşmaması için, parmaklarında kesik, hasar ya da kına olmamasına dikkat etmelidir.

Üçüncü ülke vatandaşları için Portekiz vizesi

Türkiye’de ikamet eden üçüncü ülke vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti oturum izni ve Türkiye pasaportu sahibi oldukları takdirde Portekiz vize başvurularını Türkiye’den yapabilmektedir.

Bazı ülkelere ilişkin vize işlemlerini Türkiye’den yaptırabilen şuan savaş bölgesi konumundaki Suriye ve Irak ülkelerinin vatandaşları için de Portekiz vize başvurularında oturum izni şartı aranmaktadır.

Türkiye’de oturum iznine sahip olan üçüncü ülke vatandaşı kişiler Portekiz vizesi başvurularında şu hususlara dikkat etmelidir;

Portekiz vize başvurusunda gerekli çeviri hizmeti Ankara Yeminli Tercüme Bürosu olan BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından verilmektedir. BSİ VİZE olarak danışmanlık ücretine çeviri ücreti dahil değildir.

WhatsApp
Sorunuz mu Var ?
BSİ VİZE
Merhaba
Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?